Afbeelding
Privé

Thierry Visser ziet 42 kilometer af tijdens Strong Viking Run voor Sliedrechtse stichting Dromen zonder beperking

16 april 2024 om 11:04 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Drie jaar geleden woog hij nog 150 kilo. Thierry Visser (29) was het zat dat hij zo benauwd was en zette in een keer de knop om. Hij ging sporten en viel zeventig kilo af. Inmiddels zet hij zijn sporten in om geld in te zamelen voor de Sliedrechtse stichting Dromen zonder beperking, die dromen waarmaakt voor mensen met een beperking. Daarvoor loopt hij zaterdag 20 april een Strong Viking Run in Wijchen.

door Marjanne Dijkstra

Visser was er helemaal klaar mee. ,,Dat ik zoveel aankwam, gebeurde natuurlijk niet in een keer. Ik heb op hoog niveau aan taekwondo gedaan en haalde zelfs het WK. Ik ben een keer gevallen en raakte behoorlijk geblesseerd. Daardoor werd ik depressief en ging het steeds minder goed met me. Twee jaar geleden ging ineens de knop om. Ik schreef me in bij de sportschool en ging sporten. Ik zag mijn gewicht steeds verder naar beneden gaan en dat motiveerde enorm. Toen ik ook nog op mijn eten ging letten, vloog het gewicht er nog harder af.”

UITDAGING

In gewoon hardlopen zat voor Visser niet de uitdaging. ,,Ik verveel me dan snel. Ik vind het super om met zo’n obstaclerun te testen hoe fit ik ben. Mijn eerste run was dertien kilometer en later deed ik ook nog negentien kilometer. Tijdens de run moet je bijvoorbeeld door de modder kruipen, klimmen, met 35 kilo in je nek rennen en een rivier overzwemmen. Ik besloot toen toch de 42 kilometer run te proberen. Dat was een iets grotere uitdaging en het was verschrikkelijk. Het was zo’n aanslag op mijn lijf. Ik wilde het nooit meer doen. Drie dagen later besloot ik dat ik het toch nog een keer ging doen.”

SFEER

Het leuke aan een Strong Viking Run vindt Visser dat je nooit weet wat je tegenkomt. ,,Dat maakt het gewoon heel erg uitdagend. Ik kan trainen op klimmen, maar het kan prima zijn dat dat helemaal niet in de run zit. Behalve dat ik dat dus leuk vind, maakt het ook dat ik zenuwachtig ben voor zo’n run. Het proces is gewoon geweldig en de sfeer is fantastisch,. Iedereen hyped elkaar op. Of je nu 4 kilometer of 42 loopt: iedereen helpt elkaar.”

DROMEN ZONDER BEPERKING

Het idee om er een doneeractie aan te verbinden kwam omdat Visser al vrijwilliger was bij Dromen zonder beperking. ,,Ik heb aan meerdere dromen meegeholpen. Het is gewoon mooi als met dit geld nog meer dromen kunnen worden verwezenlijkt voor de doelgroep van deze stichting. Ik werk in het bedrijf van mijn ouders ook met mensen met een beperking, dus ik zie dagelijks voor wie ik dit doe. Mijn doel was om 500 euro op te halen, maar daar ben ik al ruim overheen. Het bedrag gaat nu richting de 1500 euro en ik wil graag 2000 euro ophalen. Mensen kunnen nog steeds doneren.”

Wie ook wil bijdragen aan Thierry’s actie voor stichting Dromen zonder beperking kan doneren via https://www.doneeractie.nl/strong-viking-is-niet-voor-iedereen-helpen-wel/-87855

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie