De trotse Isis met haar korte haar, kapster Monique en moeder Mieke (rechts).
De trotse Isis met haar korte haar, kapster Monique en moeder Mieke (rechts). Jan Wieman

Isis doneert haar haren voor kinderen die kaal worden

27 oktober 2020 om 10:09 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Op de laatste vrije dag van de herfstvakantie zit Isis van Dalen bij de kapper om haar lange vlechten eraf te laten knippen. Want ongeveer vier weken geleden heeft Isis besloten dat ze haar haar wil doneren, zodat kinderen die door ziekte kaal worden een mooie pruik kunnen krijgen.

door Jan Wieman


Na het zien van een televisieprogramma waarin kale kinderen voor kwamen die graag een pruik willen hebben, nam de 8-jarige Isis het besluit. Intussen had ze zich samen met haar ouders via de site van de stichting Haarwensen laten informeren over de mogelijkheden. De haren moeten namelijk 30 centimeter of langer zijn om ze geschikt te maken voor een pruik. Isis kan 32 cm doneren. Op 23 oktober is het zover samen met haar moeder Mieke stapt ze kapsalon Mojo Hair aan de Kerkbuurt binnen.


Er is wel wat aan het kappersbezoek vooraf gegaan, want Isis was wel heel benieuwd hoe ze er ongeveer uit zal kunnen zien met het korte kapsel. Ze heeft dan ook samen met Monique, de eigenaresse van Mojo Hair, een model uitgezocht dat ze erg mooi vond. En Isis is een meisje dat weet wat ze wil: ze laat zich niet zomaar ompraten.


Als ze op de kappersstoel gaat zitten ,vindt ze het spannend zegt ze en dat is ook van haar gezicht af te lezen. Kapster Monique voelt ook de spanning als ze de schaar in de vlecht zet. ,,Ik doe dit niet voor het eerst, maar het doel waarvoor ze dit doet spreekt me zo aan." Als de vlecht eraf is wordt die gewogen: 49 gram. Moeder Mieke, die het ook spannend vindt, filmt alles, hoe zal haar dochter er straks uitzien? Minutieus worden de haren onder handen genomen want het model is helemaal uitgewerkt en het moet straks pico bello zijn, dat hoort bij zo'n donatie. De knipsessie neemt dan ook een vol uur in beslag. ,,Ik vind mezelf mooi", zegt Isis. Zowel moeder Mieke, als Monique kunnen dat alleen maar bevestigen.


Na afloop worden alle gegevens van Isis opgenomen en belooft Monique, die een heel goede kennis van de familie is, de vlecht op te sturen naar de stichting Haarwensen. Isis gaat samen met haar moeder naar de bioscoop om de donatie te vieren.

Isis met haar lange haar.
advertentie
advertentie