Zwembad De Lockhorst
Zwembad De Lockhorst Richard van Hoek

Hardinxveld en Sliedrecht praten verkennend over gezamenlijk zwembad

26 maart 2024 om 10:53 Politiek

SLIEDRECHT Terwijl in Sliedrecht de gemeenteraad zich moet buigen over de plannen voor een nieuw, energiezuinig, maar uitgeklede versie van het zwembad, zijn er ook verkenningen om samen met Hardinxveld-Giessendam een zwembad te bouwen. Dat meldde Sliedrechts wethouder Roelant Bijderwieden maandagavond in de raadsvergadering. 

Bronbad De Lockhorst moet worden gesloopt om de plannen voor de Noord-Zuidverbinding te kunnen uitvoeren, waarbij Sliedrecht een verbinding over het spoor krijgt, zodat aan de noordkant kan worden gebouwd. Veel Sliedrechters ageren tegen het plan van de sloop van het huidige zwembad, maar gaandeweg de vergadering toverde de wethouder dus een eventuele andere optie dan het nieuwe dorpsbad uit de hoge hoed, al had hij het over ‘verkennende gesprekken’.

Bijderwieden: ,,De twee gemeenten willen verkennend kijken of we kunnen samenwerken met betrekking tot een zwembad. Daarmee moet op korte termijn een notitie op tafel komen om te kijken of het past voor beide partijen. Ook willen we contact hebben met de gemeente Molenlanden, waar ook veel gebruikers van het huidige zwembad in Sliedrecht vandaan komen.” Bijderwieden noemde zijn mededeling ‘vooruitlopen op’, maar wilde aangeven dat er verkennende gesprekken zijn geweest. ,,Zwembaden zijn hele dure voorzieningen die we graag willen realiseren voor onze gemeenten.”

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie