Roy van ’t Hoog in fel duel met tegenstander.
Roy van ’t Hoog in fel duel met tegenstander. vv Sliedrecht

v.v. Sliedrecht simpel langs L.R.C. Leerdam

26 september 2020 om 20:51 Voetbal

SLIEDRECHT In de tweede competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen heeft Sliedrecht zich goed weten te herstellen na de nederlaag van vorige week. Op thuisbasis De Lockhorst werd vrij gemakkelijk met 3-0 gewonnen van het Leerdamse L.R.C.

door Joop Hartog

Alhoewel er snel een voorsprong genomen werd, toen Bas van Stokkom een trekbal van Dennis Verhoef na acht minuten loepzuiver van afstand binnenschoot (1-0), waren de doelpunten in de eerste helft erg schaars. Er werden wel kansen gecreëerd, maar de afwerking was niet zuiver genoeg. Met name Dennis Verhoef ondervond de nodige pech bij zijn doelpogingen. Sliedrecht dicteerde het spel, maar was vaak niet scherp genoeg om het overwicht in goals om te zetten. Het was te degelijk en te plichtmatig. De tegenstand van de gasten uit Leerdam bleef beperkt tot wat snelle uitvallen, die probleemloos onschadelijk werden gemaakt door de sterk opererende verdediging van Sliedrecht. Deze kleine voorsprong bij rust was dik verdiend, maar gaf nog geen zekerheid voor het vervolg van de wedstrijd.

Ook dat vervolg leek een kopie te worden van de eerste omgang. Het kabbelde voort met wat kansjes, zonder echt gevaar. Daar kwam verandering in toen na een uur spelen Sliedrecht een dubbele wissel toepaste, waarna de wedstrijd kantelde en de combinaties beter verliepen. De tegenstander begon al snel conditionele probleempjes te vertonen en Sliedrecht liep daardoor in de slotfase snel uit naar 3-0. Eerst verzilverde invaller Niels Nieuwesteeg een kwartier voor tijd een mooie combinatie met Luciano van Harlingen (2-0), en herhaalde Nieuwesteeg dit kunstje ruim vijf minuten later na een vlot lopende aanval.

,,Een degelijke overwinning met soms wat mat voetbal. Ik miste zo nu en dan de echte spirit om te winnen, maar we hebben totaal niets weggegeven”, zo redeneerde na afloop trainer Dennis v.d. Steen.

Zaterdag 3 oktober speelt Sliedrecht weer een thuiswedstrijd. Ditmaal komt Montfoort SV’19 op bezoek, aanvang 14.30 uur.