Afbeelding
AberMedia

Bestelbus vliegt in brand na aanhouding Sliedrechtse bestuurder

12 maart 2021 om 10:38 Brand

VOORTHUIZEN Een bestelbus is donderdagavond op de carpoolplaats aan de Zeumerseweg in Voorthuizen, vlakbij de snelweg A1, in brand gevlogen. Dit gebeurde nadat de bestuurder door de politie werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De 29-jarige inwoner van Sliedrecht bleek volgens politie onder invloed van drugs te zijn.

Agenten lieten het voertuig rond 20.00 uur stoppen en controleerden de bestelbus op de carpoolplaats. Hierbij viel al op dat diverse elektriciteitsdraden door zowel de cabine als de laadruimte los hingen. Toen de agenten rond 20.25 uur de verdachte wilden overbrengen naar het bureau voor een bloedonderzoek kwamen ineens vlammen onder de motorkap en gril van de bus vandaan. 

Door snel optreden van de agenten, die een brandblusser leegspoten, voorkwamen ze uitbreiding van het vuur. De brandweer van Voorthuizen heeft een nacontrole gedaan en de accu van het voertuig losgekoppeld. Kortsluiting van lampen in de gril is de vermoedelijke oorzaak van de brand. Omdat de accu’s waren losgekoppeld, kon het voertuig niet meer op slot worden gezet. De bestelbus werd daarom door een bergingsbedrijf bij het politiebureau afgezet. 

De man uit Sliedrecht kreeg een rijverbod van 24 uur. Eventuele verdere sancties vanwege het rijden onder invloed van drugs worden bepaald door justitie nadat het politie-onderzoek is afgerond.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie