Afbeelding
ZHZActueel.nl

Zeer grote brand in flat in Gorinchem

19 januari 2024 om 21:05 Brand

GORINCHEM  In een flat aan de Banneweg in Gorinchem, nabij het Piazzacentrum, is vrijdagavond 19 januari 2024 brand uitgebroken op de eerste etage. Het betreft een uitslaande brand. De hulpdiensten hebben inmiddels opgeschaald naar zeer grote brand. Vanuit de hele regio zijn hulpdiensten onderweg om de brand te bestrijden. Of er slachtoffers zijn, is nog onbekend. Wel zijn er meerdere ambulances opgeroepen en is zojuist ook het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter gealarmeerd. 

Update 21.10: de hulpdiensten hebben zojuist nog verder opgeschaald naar Grip1. Er zijn meerdere gewonden. 

Update 21.15 uur: de brand zou zijn veroorzaakt doordat een man met een sigaret in zijn hand in slaap is gevallen. Hierdoor zou een bank zijn gaan branden, waarna het vuur snel verder om zich heen greep. 

Update: 21.23 uur: de traumahelikopter uit Amsterdam is zojuist de regio binnen gevlogen en gaat binnen vijf minuten de landing inzetten. 

De flat wordt grotendeels ontruimd. 

Update 21.30 uur: de traumahelikopter is geland bij Merwe Donk. 

Update 21.38: de traumahelikopter gaat weer terug naar Amsterdam. De woordvoerster van de VeiligheidsregioZHZ is gearriveerd en zal zo meteen de pers te woord staan. 

Update 21.50 uur: een brandweerman is gewond geraakt aan zijn hand. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar Grip2.  Er is COPI-overleg. Dit staat voor Commando Plaats Incident en is de naam van de operationele leiding op de plaats van een incident volgens de Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure. Na het COPI-overleg zal de laatste stand van zaken bekend gemaakt worden.

Update 21.57 uur: De flat wordt ontruimd en de bewoners worden opgevangen. De brandweer is aan het ventileren om de flat rookvrij te maken.

Om 22.10 uur staat er een persmoment gepland, waarbij de hulpdiensten informatie zullen delen over brand.

Update 22.30 uur: later dan gepland is zojuist alsnog een persmoment geweest. De beelden hiervan zijn hieronder te zien.

 

Update: 22.55 uur: De brandweer is op elke verdieping metingen aan het doen. Bij te hoge waarden zal de brandweer gaan ventileren. De brandweer zal hiermee nog wel even bezig zijn. De bewoners worden opgevangen in de Van Rappardhal.

Bron: ZHZActueel.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Peter Stam

advertentie
advertentie