Afbeelding
Politie Oost-Nederland

Burgemeester Sliedrecht sluit verschillende panden

17 juni 2021 om 09:00 Misdaad

SLIEDRECHT - Burgemeester Jan de Vries heeft deze week verschillende panden in Sliedrecht laten sluiten. ,,Ik vind het niet acceptabel dat inwoners in gevaar worden gebracht. In onze gemeente is eerlijk zaken doen een belangrijke waarde. Voor criminaliteit is hier geen plaats.”

Er zijn verschillende panden gesloten: Baanhoek 122 en 375 en een pand aan de Lelystraat 57i. Het bedrijfspand aan de Baanhoek 122 krijgt een waarschuwing.

Burgemeester Jan de Vries: ,,De sluiting is belangrijk voor het herstellen van de openbare orde. Een wietkwekerij hebben is niet alleen verboden, het levert ook gevaar op. Denk hierbij aan crimineel vermogen dat elders geïnvesteerd wordt, geweld en brandgevaar. Ik accepteer dit niet in onze gemeente waar eerlijk zaken doen een belangrijke waarde is.” 

,,Ik schrik er van dat in de korte tijd dat ik burgemeester mag zijn er door de politie al zoveel hennepkwekerijen zijn opgerold. Ik roep alle Sliedrechters op om melding te maken als je voelt dat iets niet klopt.” Melding maken kan bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem.

Na de constatering van de overtredingen zijn de panden zorgvuldig onderzocht. Deze procedure heeft geleidt tot een sluiting van drie maanden en een waarschuwing.

De burgemeester maakt met de sluiting gebruik van zijn bevoegdheid in de Opiumwet. Dit geeft hem de mogelijkheid om een woning te sluiten op het moment dat daar een hennepkwekerij wordt aangetroffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie