Afbeelding
112ProvincieUtrecht.nl

Inleveractie voor steekwapens in Sliedrecht

7 oktober 2022 om 12:01 Misdaad

SLIEDRECHT Van 10 tot en met 16 oktober loopt er in de regio Drechtsteden een actie om steekwapens in te leveren. Samen met de politie, 15 gemeenten doet de gemeente Sliedrecht hier ook aan mee.

Er zijn de laatste tijd ernstige steekincidenten waar ook jongeren bij betrokken zijn. Daarnaast worden er nog te vaak messen en andere steekwapens aangetroffen op straat, ook bij jongeren. Dit is niet normaal en bovenal gevaarlijk. Door wapens vallen er onnodig slachtoffers en elk slachtoffer is er één teveel. Daarom houden de politie, 16 gemeenten en het jongerenwerk een regionale messeninleveractie. Je kunt je mes anoniem inleveren van maandag 10 tot en met zondag 16 oktober.

Iedereen die een steekwapen zoals messen, machetes of boksbeugels thuis heeft en hier vanaf wilt, kan zijn of haar steekwapen volgende week anoniem inleveren. De gemeente en politie registeren geen gegevens. Meer informatie over de actie en locaties staan op www.leverjemesin.nl. De openingstijden verschillen per locatie.

Inleveren in Sliedrecht kan op woensdag 12 oktober en donderdag 13 oktober van 10.00 uur tot 22.00 uur bij SOJS aan de Maaslaan 10 in Sliedrecht. Daar kan iedereen anoniem zijn of haar steekwapen inleveren in een speciale ton. De ton is te herkennen aan de regionale poster ‘Lever je mes in!’.

Deze inleveractie wordt gehouden door de politie-eenheid Rotterdam, diverse jongerenwerkorganisaties en samen met de volgende gemeenten; Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Molenlanden, Nissewaard, Papendrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Spijkenisse en Zwijndrecht.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie