Afbeelding
ZHZActueel.nl

Winkeleigenaar aangevallen door groep overlastgevende jongeren in Sliedrecht

27 december 2022 om 17:17 Misdaad

SLIEDRECHT De eigenaar van schoenenwinkel Van Mourik aan de Kerkbuurt in Sliedrecht is dinsdagmiddag 27 december 2022 aangevallen door een groep jongeren. De man hoorde rond 14.30 uur onbekenden op zijn dak lopen. Toen hij de jongeren met zijn mobiele telefoon in beeld bracht, kwamen zij naar beneden en wilden ze de telefoon van de winkeleigenaar afpakken. Een schermutseling met de tieners volgde waarbij het de man lukte om de achterdeur van de winkel open te trekken en om hulp te roepen. Klanten en collega’s kwamen op het hulpgeroep af en wisten vier jongens vast te houden.

De politie werd gebeld en kwam met spoed ter plaatse. Het verhaal van de winkeleigenaar aangehoord. De vier jongeren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar zijn gehoord en hun identiteitsgegevens zijn genoteerd. “De jongens zijn doorverwezen naar bureau Halt vanwege baldadigheid,” zo laat een politiewoordvoerder weten. Daarna mochten de jongeren hun weg vervolgen. De winkeleigenaar heeft geen letsel overgehouden aan de aanval.

De daken van de panden zijn gecontroleerd en voor zover bekend is er geen directe schade aangetroffen. Volgens de eigenaar van de schoenenwinkel is het niet de eerste keer dat er jongeren op het dak van de winkels lopen en zo overlast veroorzaken. Het is nog onbekend of hij aangifte gaat doen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie