Afbeelding
Peter Stam / ZHZActueel.nl

Vuurwapens en munitie aangetroffen bij noodopvang asielzoekers in Sliedrecht

25 mei 2023 om 13:19 Misdaad

SLIEDRECHT In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 mei 2023 rond 00.20 uur kreeg de politie een melding van een aangetroffen vuurwapen bij de crisisnoodopvang voor asielzoekers aan de Industrieweg in Sliedrecht. Een 33-jarige man die verblijft in Sliedrecht is aangehouden.

Door een getuige werd een melding van het vuurwapen gemaakt aan de beveiliging. De beveiliging belde daarna de politie. Na onderzoek werd naast het eerste wapen, ook een tweede wapen en munitie aangetroffen. De twee wapens en munitie zijn in beslag genomen. De 33-jarige man is aangehouden en wordt verhoord door de recherche.

REACTIE BURGEMEESTER


Burgemeester De Vries: ,,Wij zijn geschrokken van dit incident. Ik ben blij dat er door de beveiliging goed is opgetreden. Samen met de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid sta ik voor de veiligheid van onze inwoners en van de bewoners van de crisisnoodopvang. Ook al denken wij dat hier sprake is van een op zichzelf staand incident, is het aantal beveiligers voorlopig verdubbeld. Ik hoop dat dit bijdraagt aan rust en vertrouwen bij alle betrokkenen.”

De politie onderzoekt dit incident en ondervraagt de man die de wapens in zijn bezit had. Totdat dit onderzoek is afgerond zal het management van de crisisnoodopvang regelmatig kamercontroles doen. Gedurende het onderzoek kunnen de gemeente en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid geen verdere informatie delen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie