Afbeelding
ZHZActueel.nl

Veel schade na crash op de Rembrandtlaan; gevluchte dronken bestuurder opgepakt

30 september 2023 om 00:06 Misdaad

SLIEDRECHT De bestuurder van een bestelbus is vrijdagavond 29 september tegen twee auto’s gereden op de Rembrandtlaan in Sliedrecht. Daarna kwam de man op de kruising met de Merelstraat tot stilstand vanwege de schade aan zijn bus. Hij sloeg op de vlucht. Een getuige achtervolgde de bestuurder nog korte tijd maar de dader wist te ontkomen.

Crash
De bestuurder van de bestelbus reed net na 21.00 uur over de Rembrandtlaan richting de Rivierdijk, toen hij een automobilist inhaalde en zijn auto schampte. Vanwege de hoge snelheid raakte de man op de kruising met de Lijsterweg de macht over het stuur kwijt, knalde tegen een geparkeerde auto en probeerde daarna verder te rijden. De schade aan zijn bestelbus was echter zo groot dat verder rijden niet mogelijk was. Daarop kwam de bestelbus tot stilstand en vluchtte de man.

Onder invloed
Politieagenten die op de melding afkwamen gingen op onderzoek uit. Uiteindelijk leidde dit tot het aantreffen van een verdachte, de vermoedelijke bestuurder. Hij werd bij een kennis aan de Sperwerstraat aangetroffen. De verdachte moest blazen en bleek onder invloed te zijn. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een verdere ademanalyse.

Weggetakeld
De bestelbus en geparkeerde auto zijn beide zwaar beschadigd geraakt. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen weggetakeld. De auto die geschampt werd bij de inhaalmanoeuvre heeft lichte schade opgelopen. De bestuurder van deze auto kon zijn weg vervolgen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Peter Stam

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie