Afbeelding
ZHZActueel.nl

Hardinxveldse buurt herdenkt 9-jarige jongen, moeder blijft vastzitten

11 oktober 2023 om 10:01 Misdaad

HARDINXVELD-GIESSENDAM (ANP) De 36-jarige moeder die zaterdagochtend door de politie is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar 9-jarige zoon in Hardinxveld-Giessendam, blijft veertien dagen langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam dinsdag bepaald. De gemeente belegt donderdagavond een bijeenkomst voor omwonenden, in aanwezigheid van de burgemeester.

Het jonge slachtoffer werd zaterdagochtend gevonden in een woning aan de Prinses Marijkestraat. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De moeder is na een medische behandeling aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

In een brief aan omwonenden van de Prinses Marijkestraat schrijft burgemeester Dirk Heijkoop van Hardinxveld-Giessendam: ,,We leven intens mee met de familie en direct betrokkenen. We begrijpen dat dit incident veel impact heeft op de gemeenschap. Daarom houden we een samenkomst voor de directe buurtbewoners.” De gemeente laat in de uitnodiging weten dat de samenkomst bedoeld is “om emoties met elkaar te delen” en ter gedachtenis aan de overleden jongen. De pers is niet uitgenodigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie