Vader Dennis en opa Ad Smit met een foto van baby Elise
Vader Dennis en opa Ad Smit met een foto van baby Elise Beeld uit youtube filmpje

Emotionele oproep van opa Ad uit Gorinchem over dood van kleindochter Elise

19 januari 2024 om 12:06 Misdaad

REGIO Opa Ad Smit deed in het RTL programma Renze een emotionele oproep aan de dader(s) van de dood van kleindochter Elise. Hij ws samen met Kelly de Vries van de Peter R. de Vries Foundation in het avondprogramma. De onopgeloste moordzaak op Elise Smit van negen jaar geleden is onderdeel van de campagne ‘Case not Closed’. 

Maandag kwam deze coldcase in de media met een oproep van opa Ad en vader Dennis uit Hardinxveld-Giessendam aan de dader om zich te melden. Baby Elise was die vond bij haar moeder en stiefvader in Papendrecht. Elise kwam om het leven door wurging en het baby shaken syndroon, waarbij een baby zo erg door elkaar wordt geschud, waardoor ze komt te overlijden. Omdat zowel de moeder als de stiefvader een ander verhaal vertellen en zeggen niet de dader te zijn, is de zaak geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. ,,Zwijgrecht leidt tot onrecht”, zo stelt opa Ad.

Vader Dennis was thuis die avond en reed na een telefoontje met zijn zwager naar Papendrecht, zo vertelt opa Ad in het RTL programma Renze. Dennis kon aan de kleur van baby Elise al zien dat het helemaal mis was met zijn dochter. Dennis is getraumatiseerd door de dood van zijn dochtertje en lijdt aan een Post traumatische stressstoornis en kan niet meer werken. Volgens Ad Smit gaat het niet goed met zijn zoon Dennis. Kelly de Vries vertelt dat ze hoopt dat mensen uit de omgeving die meer weten, misschien wel weten wie de dader is of de waarheid kennen over de dood van Elise, zich melden bij de Peter R. de Vries Foundation.

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie