Afbeelding
ZHZActueel.nl

Zwaan dood na aanrijding op A15 bij Sliedrecht

21 november 2020 om 14:07 Ongeval

SLIEDRECHT - Een koppel zwanen is zaterdagochtend 21 november 2020 op de A15 bij Sliedrecht neergestreken. Daarbij werd één van de twee zwanen aangereden door een auto. Het dier was op slag dood. De automobiliste die met de zwaan in aanrijding kwam raakte niet gewond. Wel raakte de auto zwaar beschadigd.

Het ongeval gebeurde even voor 11.00 uur op de rijbaan richting Gorinchem. Na het ongeval werd één van de twee rijstroken afgesloten. Een tweede zwaan liep de rijbaan richting Rotterdam op, waarop ook daar één rijstrook werd afgesloten. Terwijl weginspecteurs van Rijkswaterstaat de locatie beveiligden, hebben agenten de tweede zwaan op de vluchtstrook gehouden totdat de dierenambulance arriveerde.

Om 11.30 uur werd de beschadigde auto door een bergingsbedrijf geborgen en kon de rijbaan richting Gorinchem weer worden vrijgegeven. Een kwartier later hebben medewerkers van de dierenambulance de zwaan gevangen die nog op de snelweg liep. Vervolgens kon ook de rijbaan in de richting van Rotterdam weer worden vrijgegeven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie