Afbeelding
Politie Drechtsteden-Buiten

Dronken automobilist (27) rijdt na ongeval weg met straatnaambord in voorruit

Ongeval

SLIEDRECHT - Een dronken automobilist (27) heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 april 2021 straatmeubilair kapot gereden in Sliedrecht. De auto raakte flink beschadigd en een straatnaambord stak door de ruit van de auto, maar de automobilist uit Doesburg ging er als een haas vandoor.

Straatnaambord
Na het eenzijdige ongeval om 03.40 uur maakten getuigen melding bij de politie. De betrokken automobilist zou na het ongeval in een grijze personenauto zijn doorgereden en op dat moment over de Ouverture van Sliedrecht naar Papendrecht rijden. Agenten troffen enige tijd later de auto rijdend aan op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. De hele voorkant van de auto bleek in elkaar te zitten en een straatnaambord stak door de voorruit.

Bierflesjes
De politiemensen hebben de bestuurder een stopteken gegeven en hem staande gehouden. Ze roken in de auto alcohol en zagen meerdere lege bierflesjes liggen. De bestuurder moest daarop blazen en bleek inderdaad teveel alcohol op te hebben. De 27-jarige man uit Doesburg is aangehouden en naar het politiebureau in Papendrecht gebracht. De kapotte auto is door een takelbedrijf opgehaald.

Ademanalyse
Op het politiebureau moest de bestuurder een ademanalyse ondergaan. De man bleek 970 µg/l alcohol in zijn zuurstof te hebben, zo’n vierenhalf keer de toegestane hoeveelheid. Agenten hebben een proces-verbaal voor het rijden onder invloed opgemaakt. Het rijbewijs van Doesburger is ingenomen en zal opgestuurd worden naar de officier van justitie. De verdachte zal later zijn straf te horen krijgen.

Aangifte
De verdachte is ook verhoord voor de verlaten plaats van ongeval. De gemeente Sliedrecht gaat aangifte doen voor het kapotte straatmeubilair om tevens de schade te verhalen.

Afbeelding
advertentie
advertentie