Helaas komt het nog regelmatig voor dat senioren slachtoffer worden van babbeltrucs.
Helaas komt het nog regelmatig voor dat senioren slachtoffer worden van babbeltrucs. Peter Stam

Politie basisteam Drechtsteden Buiten houdt Week tegen Babbeltrucs; agenten staan op weekmarkt in Sliedrecht

3 juni 2023 om 18:36 Overig

SLIEDRECHT Htasisteam Drechtsteden Buiten (Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Sliedrecht en Papendrecht) houdt in de week van 5 tot en met 9 juni net als vorig jaar de Week tegen Babbeltrucs. Hiermee wil de politie senioren bewustmaken van de signalen van babbeltrucs en hen handvatten bieden hoe om te gaan met babbeltrucs.

In de week van 5 tot en met 9 juni zal een groep agenten op de weekmarkten van bovengenoemde gemeentes staan. Bezoekers van de markt kunnen hun vragen over babbeltrucs stellen aan de politie en andersom zal de politie de (sub)doelgroep bewustmaken van de signalen van babbeltrucs en hen handvatten bieden hoe om te gaan met deze trucs.

De politie staat op deze dagen op de markten in de volgende steden: maandag 5 juni Alblasserdam 12.30 tot 14.30 uur, dinsdag 6 juni Papendrecht 12.30 tot 14.30 uur, woensdag 7 juni Hendrik-Ido-Ambacht van 9.30 tot 11.30 uur, woensdag 7 juni Sliedrecht van 12.30 tot 14.30 uur, donderdag 8 juni Zwijndrecht van 12.30 tot 14.30 uur.

Helaas komt het nog regelmatig voor dat senioren slachtoffer worden van babbeltrucs. Een enorm laffe daad, die het vertrouwen van senioren in andere mensen aantast en waarbij vaak (veel) geld afhandig wordt gemaakt. Daarom hebben collega’s van basisteam Drechtsteden Buiten besloten om net als vorig jaar de krachten in de verschillende gemeentes te bundelen en gezamenlijk met een actieweek tegen babbeltrucs te komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie