Afbeelding
ZHZActueel.nl

Opnieuw zoektocht met boot en helikopter op de Merwede

12 januari 2024 om 16:29 Overig

H’VELD-G’DAM De politie heeft vrijdagmiddag 12 januari opnieuw gezocht op en rond de Merwede tussen Hardinxveld-Giessendam en Werkendam. Rond 14.00 uur meldde een man bij de politie dat hij bij de uiterwaarden tussen Gorinchem en Boven-Hardinxveld een voorwerp zag drijven, wat een lichaam zou kunnen zijn. Agenten gingen naar de Rivierdijk en zochten vanaf een krib en strandje naar wat de man had gezien.

Ook een politiebootje werd ingezet en voer de Merwede af tot Beneden-Hardinxveld. In de zoektocht werden alleen drijvende boomstronken aangetroffen. Later op de middag is vanuit een politiehelikopter uitgebreid de rivier afgezocht tussen Gorinchem en Dordrecht.

De laatste dagen is er meermaals een melding gemaakt bij de hulpdiensten waarbij een drijvend voorwerp voor een mogelijk lichaam werd aangezien. De meldingen worden serieus genomen, zeker gezien de vermissing van Yoran Krol uit Sleeuwijk, die al sinds 24 december wordt vermist. Zaterdag vindt er een zoekactie plaats naar Yoran. Yoran werd voor het laatst gezien op 24 december om 00.30 uur bij een jongerencentrum in het naburige Almkerk. Zijn fiets werd later gevonden bij de Merwedebrug, zo’n 10 kilometer verderop.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Peter Stam

advertentie
advertentie