Afbeelding
Peter Stam

Politie en arrestatieteam zetten Sliedrechtse wijk af en houden man aan

11 juli 2019 om 13:14 partnercontent

SLIEDRECHT – De Dienst Speciale Interventies (DSI), het arrestatieteam en het Team Parate Eenheid hebben donderdag 11 juli 2019, samen met de agenten van Drechtsteden Buiten een 18-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Halverwege de ochtend kreeg de politie een melding over een vuurwapengevaarlijke man in de Molshoefweer in Sliedrecht. Iemand had gemeld dat de man met een wapen in de tuin stond.

"Rond kwart voor elf vanochtend kwam er een melding binnen bij de politie dat er een man met een vuurwapen in een tuin stond te schieten. Er zou al zes keer geschoten zijn, mensen hoorden harde klappen en het wapen werd steeds weer herladen. De melder had het over een zwart handvuurwapen waarmee geschoten werd," meldt de politie.

De politie nam geen risico en liet zwaarbewapende mensen van de DSI en het arrestatieteam komen voor een aanhouding.

Voorafgaand aan de arrestatie van de jongeman, werd de hele wijk afgezet met agenten, politiewagens en lint. Mensen werden ruim op afstand gehouden.

Het arrestatieteam heeft de 18-jarige jongen in de tuin aangehouden. De Sliedrechter werd met een masker op zijn gezicht afgevoerd naar het politiebureau. De vader van de jongen moest tijdens de arrestatie ook door de knieën, maar hoefde uiteindelijk niet met de politie mee.

Volgens de vader van de arrestant werd er door zijn zoon slechts met een balletjespistool in de achtertuin geschoten en was er van een vuurwapen geen sprake.

Na onderzoek blijkt het inderdaad te gaan om een veerdrukwapen; een wapen dat in de categorie airsoftwapens valt. "Geen vuurwapen, maar wel een wapen dat harde knallen geeft en schade kan veroorzaken. De jongen heeft op het bureau een indringend gesprek gehad met agenten. Hij krijgt het wapen niet meer terug," aldus een woordvoerder van de politie.

Er zou ook één hennepplant zijn aangetroffen in de woning. Daar kan de politie nog niets over kwijt.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie