Afbeelding
Politie

54 neppe merkjassen aangetroffen in Sliedrecht na negeren rood kruis

partnercontent

SLIEDRECHT – De politie heeft 54 neppe merkjassen aangetroffen in Sliedrecht, nadat de bestuurder van een bedrijfsbusje het rode kruis op de snelweg negeerde. De agenten stonden vrijdag 10 augustus 2018 bij een kop-staartaanrijding op de rijksweg A15 ter hoogte van Sliedrecht in de richting van Gorinchem. Terwijl zij daar stonden zagen zij een wit bedrijfsbusje aan komen rijden. Deze reed langs de file over de rijstrook die afgekruist was voor de aanrijding.

Agenten hielden de bestuurder staande. Ze zagen dat achterin het voertuig 10 blauwe vuilniszakken lagen met daarin een grote hoeveelheid kleding. Deze kleding zou volgens de inzittende uit Frankrijk komen en worden verkocht op diverse markten in Nederland.

De twee inzittenden, een 28-jarige man uit Vlaardingen en 31-jarige man uit Rotterdam, konden beiden niet de herkomst van deze kleding aantonen. Ook ontstond het vermoeden dat het om neppe merkkleding ging. De agenten hebben daarom alle kleding in beslag genomen voor nader onderzoek. Op het politiebureau bleek het te gaan om 54 neppe jassen van een duur merk. Nader onderzoek naar deze kleding en de twee mannen volgt.

Voor het negeren van het rode kruis heeft de bestuurder een boete gehad. De hoogte van dit boetebedrag zal door de officier van justitie worden bepaald.

Foto's: Politie Drechtsteden Buiten.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie