PvdA, niet bouwen in Sliedrecht voor Dordrecht en Zwijndrecht. 

17 augustus 2018 om 05:47 lokaal Deel je nieuws

PvdA-Sliedrecht : verhoging woningbouwprogramma is niet nodig. 

 

In een uitvoerige studie heeft de PvdA-Sliedrecht  aangetoond dat het huidige woningbouwprogramma voor Sliedrecht voldoende is om de eigen bevolkingsgroei voor de komende tientallen jaren op te vangen 

Daarmee neemt de partij fors afstand van de door een stuurgroep van de Drechtraad vastgestelde Woonvisie 2017-2030. Deze stuurgroep stelt voor het aantal woningen van lopende bouwplannen voor Sliedrecht op te voeren van 1.100 naar maar liefst 2.600 

Uit bestudeerde  rapporten blijkt echter dat het aantal bewoners en gezinnen tot 2025 niet of nauwelijks zal toenemen en daarna zelfs licht dalen. 

De woonvisie van de Drechtsteden lijkt vooral toe te rekenen naar de ambitie van Dordrecht en Zwijndrecht. Los van dubieuze aantallen bevat die visie ook andere voor Sliedrecht nadelige voorstellen .

Zo wil Zwijndrecht bijvoorbeeld 600 sociale huurwoningen slopen, die dan vervolgens in Sliedrecht en Hardinxveld weer zouden moeten worden gebouwd. Opknappen van de Zwijndrechtse woningen is goedkoper en handiger .

De PvdA wil het eigen rapport met iedereen delen. Het is gemakkelijk te downloaden via sliedrecht.pvda.nl

Vervolgens stellen wij voor dat een breed samengestelde werkgroep aan de slag gaat met een eigen Sliedrechtse woonvisie voor de lange termijn.  In die visie zouden ook allerlei gedachten over de ruimtelijke ordening van Sliedrecht een plaats moeten krijgen. We doelen daarbij op  bijvoorbeeld de Kerkbuurt, het watertorenterrein e.d.  

Dus op naar een eigen Sliedrechtse woonvisie ! 

 

advertentie
advertentie