groepsfoto ALShetjeraakt
groepsfoto ALShetjeraakt Caroline Blokland

Olaf Putters ontvangt uit handen van Bente Feldberg, voorzitter van Amsterdam City Swim, de Weert-Jan Weerts bokaal.

10 september 2018 om 23:51 lokaal Deel je nieuws

Dit jaar geen Amsterdamse City Swim, maar ‘City Walk’!

De zevende editie van de City Swim in Amsterdam is zondag 9 september te voet afgelegd in plaats van zwemmend. Zaterdagavond 8 september 2018 maakte de organisatie Amsterdam City Swim bekend dat de City Swim niet doorging omdat de kwaliteit van het water in de grachten te slecht is.

Het bestuur van Stichting ALShetjeraakt te Gorinchem heeft in korte tijd, in samenwerking met een aantal leden, een alternatief programma aangeboden. De zwemmers trainen in het seizoen in het open water in het kanaal van Steenenhoek, vanaf de steiger bij de familie Dubbeldam. Zondagmorgen 9 september 2018 hebben de leden vanaf dit adres 2 km gezwommen, waarna zij met twee bussen van Verschoor Reizen naar Amsterdam zijn afgereisd om het officiële programma bij te wonen.

Olaf Putters ontving de Weert-Jan Weerts bokaal omdat hij landelijk, vergezeld door zijn vriend Per van de Voort, de hoogste donaties heeft opgehaald. Stichting ALShetjeraakt heeft dit jaar in totaal
€ 125.000,00 bijgedragen en heeft dit in de vorm van een cheque overhandigd aan Gorrit Jan Blonk, voorzitter van Stichting ALS Nederland.
Vervolgens is het parcours van Amsterdam City Swim door alle deelnemers te voet afgelegd!

De missie van de Amsterdam City Swim is en blijft om zoveel mogelijk donatiegeld op te halen in de strijd tegen ALS. Alle deelnemers hebben tot vandaag bijna € 1,5 miljoen donatiegeld opgehaald. Deze cheque werd op 9 september 2018 alsnog overhandigd aan de Stichting ALS en aan de ALS Patiëntenvereniging op de finishplek van de Amsterdam City Swim; de Keizersgracht. Gehuld in de Amsterdam City Swim badjassen genoten de deelnemers die ondanks de afgelasting toch aanwezig waren bij dit moment van een enthousiast optreden van René Froger. Hij zou ook mee zwemmen tijdens de 7e editie van de Amsterdam City Swim. 

Extra bijzonder was dat de aanwezige ALS patiënten samen met hun families een prominente plek op het finishponton kregen bij dit moment. Vincent Cornellissen, vicevoorzitter van de APC (ALS Patients Connected), bedankte de ACS en alle aanwezigen en riep op om gezamenlijk in 2019 weer het water in te springen, in een indrukwekkende speech namens alle patiënten. 
De Keizersgracht werd even stil. 

De leden van Stichting ALShetjeraakt Gorinchem e.o. hebben dit jaar gezwommen voor Jolanda Groeneveld , Daniëlle Brouwer en hun familie en vrienden.

Wilt u zwemmer worden, of wilt u meer weten? Bezoek dan zeker de website www.alshetjeraakt.nl en neem contact op. Naast zwemmen kunt u nog veel meer doen om te helpen.

Er kan nog tot en met 30 september 2018 gedoneerd worden op de profielen van de deelnemers of op: ALShetjeraakt: IBAN NL54 ABNA 0466 7534 03.

Samen vegen we ALS van de kaart

advertentie
advertentie