VERRUIMING TOELATINGSNORM VOOR DE VOEDSELBANK SLIEDRECHT

26 januari 2019 om 16:38 lokaal Deel je nieuws

Voedselbank Sliedrecht verruimt haar toelatingsnorm

Ook dit jaar heeft Voedselbanken Nederland per 1 januari 2019 weer een herberekening gemaakt om de norm voor... een voedselpakket vast te stellen. Wij, Voedselbank Sliedrecht, hanteren deze norm. Het is terecht dat er eerder een pakket toegekend mag worden, omdat het inkopen van de dagelijkse boodschappen meer geld kost. Schroom niet om u aan te melden via een hulpverlener. Wij staan heel graag voor u klaar!

Hoe wordt de norm berekend? Het gaat om het besteedbaar inkomen. Dit bedrag is het verschil tussen uw inkomsten en vaste uitgaven zonder de boodschappen, berekend per maand.
Voorbeeld: U bent alleenstaand, uw besteedbaar inkomen is € 200 . De norm voor een voedselpakket is: Bij een besteedbaar inkomen < € 225 komt u in aanmerking. Misschien denkt u: “Ik heb € 230 per maand te besteden? Dus vraag ik niet om een voedselpakket.” Wij adviseren, omdat we een marge hebben van 10 %, altijd een aanvraag te doen. Nee heb je, ja kun je krijgen!
Hoe bereken ik mijn norm? Voor elk huishouden wordt een basisbedrag gerekend van € 135, voor elke persoon van uw huishouden (volwassene /kind) komt er € 90 bij! Voorbeeld: Mijn huishouden bestaat uit: 1 volwassene en 3 kinderen: € 135 + 4 personen x € 90 = € 495.

Om te zien wat er wel en niet meetelt bij inkomsten en uitgaven, adviseren wij u om onze website te bezoeken: www.voedselbanksliedrecht.nl. Wij begrijpen heel goed, dat de drempel hoog is om een voedselpakket aan te vragen. We geven u daarom de mogelijkheid om, op afspraak, eerst een kennismakingsbezoek te komen brengen bij de Voedselbank, Elzenhof 138.

U kunt hiervoor telefonisch of per mail een afspraak maken met Gerda de Jong. secretaris@voedselbanksliedrecht.nl / 06 389 089 96. Voor overige inlichtingen zijn we ook altijd bereikbaar.

advertentie
advertentie