De VederMethode
De VederMethode SWS

Alzheimercafé: de Veder Methode

27 mei 2019 om 12:19 lokaal Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Alzheimer Nederland afdeling Sliedrecht biedt op maandagavond 3 juni weer een Alzheimercafé.

Op deze avond is een trainer van Theater Veder te gast in het Alzheimer Café. Bij mensen met dementie, waar soms ook sprake is van apathie, lukt contact maken steeds moeizamer. Dit terwijl contact maken een gevoel van eenzaamheid tegen gaat en het gevoel van ‘erbij horen’ stimuleert. De Veder Methode is een interactieve en levendige manier om contact te maken met mensen met geheugenproblemen. Op een luchtige wijze gaan we aan de slag met een-op-een contact, het prikkelen van het lange termijngeheugen en het aanspreken in het hier en nu.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden.

Het Alzheimer Café heeft elke eerste maandag van de maand een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van) dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.

Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, telefoonnummer (0184) 420539 of mailen naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor hulp bij dementie.

advertentie
advertentie