Bezoeker tijdens het inloopspreekuur
Bezoeker tijdens het inloopspreekuur Elza Hogendoorn

Dé vrijwilligersvacature voor jou!

4 november 2019 om 14:58 Maatschappelijk Deel je nieuws

Vrijwilligerswerk kun je zoeken om heel veel redenen! Maar niet iedereen weet de weg te vinden naar de juiste plek. Precies daarom is er in Sliedrecht een inloopspreekuur van het vrijwilligerspunt. Want wat is er te doen? En waar? En hoe kom je er?

Vrijwilligers van het inloopspreekuur zitten elke maandag vanaf 9 tot 11 uur klaar in de bibliotheek. Zij luisteren naar wat je wilt en zoekt aan vrijwilligerswerk. Samen zoeken jullie naar de kwaliteiten die je in wilt zetten, tijden dat je beschikbaar bent en andere belangrijke aspecten. Zo komen jullie vanzelf bij een vacature uit.

Je bent met pensioen, de wereld ligt voor je open, maar je moet er niet aan denken om de hele dag naar activiteiten te zoeken. Of je studie vraagt op dit moment niet zoveel van je: je wilt graag iets betekenen voor Sliedrecht. Of je koos ervoor om thuis te zijn bij de kinderen en hebt tijd over. Je wilt meer contacten, wilt je talenten inzetten, hebt een goed idee waarmee je aan de slag wilt of je bent betrokken bij je buurt.

Er is niet één soort vrijwilligersbaan. De bekende functies zijn vaak bezoeken bij ouderen - wat hard nodig is -  of het opknappen van bijvoorbeeld een tuin. Maar je kunt ook jouw denkkracht inzetten, een coördinerende taak krijgen of nieuwe activiteiten ontplooien. Vrijwilligerswerk is leuk als het bij jou past, doener of denker!

Daarom: bezoek het inloopspreekuur! En komt het niet uit, maar wil je wel in gesprek? Neem dan contact op met de coördinator van het vrijwilligerspunt via 0184 – 420539. Natuurlijk kun je ook zelf op zoek op onze vacaturebank, te vinden onder het vrijwilligerspunt op www.welzijnswerksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie