Twee bezorgauto's van de Sliedrechtse Apotheken
Twee bezorgauto's van de Sliedrechtse Apotheken Jeffrey Bervoets

Corona-maatregelen Sliedrechtse huisartsen en apotheken – 16 maart 2020

16 maart 2020 om 16:30 Overig Deel je nieuws Corona Sliedrecht

Om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen nemen ook de Sliedrechtse huisartsen en apotheken extra maatregelen.

Huisartsen

Alle reguliere spreekuren worden afgebeld, alle acute zorg gaat door. Heeft u last van hoesten, koorts, luchtwegklachten of andere klachten die verband kunnen houden met het Coronavirus, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts en kom niet naar de praktijk. Bij andere klachten die geen verband houden met het Corona virus kunt u nog steeds contact opnemen met uw huisarts.

Apotheken

Kom niet naar de apotheek indien mogelijk. De Sliedrechtse apotheken bezorgen zo veel mogelijk alle (herhaal)medicijnen aan huis. Wanneer u reeds bekend bent met het ophalen van herhaalmedicijnen via de afhaalautomaat, ontvangt u de gebruikelijke afhaalcode per email. Paracetamol kan alleen nog op recept geleverd worden wanneer hier een medische reden voor is en maximaal 1 doosje per patiënt. Patiënten die toch naar de apotheek komen, wordt gevraagd anderhalf meter afstand van elkaar te houden.

Algemene hygiëne regels

Hygiëne maatregelen zijn op dit moment extra belangrijk om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog of mouw. Was regelmatig uw handen met water en zeep. Gebruik papieren zakdoeken of tissues bij het snuiten van uw neus. Gebruik ze eenmalig en gooi ze daarna in de vuilnisbak. Meer informatie vindt u op https://www.thuisarts.nl/nieuws/nieuwe-adviezen-tegen-coronavirus-in-nederland

advertentie
advertentie