doorsnede bijenkast
doorsnede bijenkast A.A. Coenraats

Open Imkerijdagen 2018

30 juni 2018 om 16:47 lokaal Deel je nieuws

Open Imkerijdagen

Op zaterdag 14 juli openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Ook Imkerij van-de-baanhoek doet weer mee De imkers Trix en Raymond vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien.

Honingbijen,  vele soorten solitaire bijen , hommels en Insecten maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. U kunt er ook iets aan doen de imkers leggen het graag aan u uit.

Bij de imkers van imkerij van-de-baanhoek kunt u ook zien welke matriaal ze nodig hebben en hoe ook een kast van binnen uit ziet. Ze kunnen u ook uitleg geven over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bomen, heesters en  bloemen zijn voor de insecten waaronder de bijen.  Ook kunt u verschillende soorten honing proeven.

Adres van Imkerij van-de-baanhoek:

Imkerij Van-de-baanhoek

Baanhoek 435 Sliedrecht

Telnr:06 57911275 of 06 48482478

telnr

Meer informatie is te vinden op  www.bijenhouders.nl//landelijke-open-imkerijdag open imkerijdag. Daar vindt u ook het volledige overzicht van alle deelnemende imkers en openingstijden.

bijenzwerm
advertentie
advertentie