Rebecca. Van keuken naar boek
Rebecca. Van keuken naar boek A. Blokland

lang leve(n) gezond

15 september 2020 om 19:54 lokaal Deel je nieuws

Lang Leve(n) Gezond.

 

De Sliedrechtse Rebecca van Pelt tekent hiervoor.

In het dagelijks leven werkt zij als fysiotherapeut, met als specialiteit het behandelen van de ouder wordende mens. Binnenkort is haar masteropleiding tot geriatriefysiotherapeut voltooid.

Haar patiënten, vanaf 50+ tot ver in de negentig jaar, blijken hun ongemakken mede te danken te hebben aan een ongezonde levensstijl zonder dat zij zich dit bewust waren op het moment dat zij jonger waren, ontdekte Rebecca tijdens de vele gesprekken die zij met hen voerde.

De confrontatie met de gevolgen van een ongezonde levensstijl zette dat mij aan tot niet alleen het probleem aanpakken maar liever de oorzaak van het probleem.

En dat is precies de reden dat ik al mijn kennis en ervaring gebundeld heb, om iedereen een handleiding te bieden waarmee één van de oorzaken van veroudering – namelijk een ongezonde leefstijl – aangepakt kan worden.

Dus gebruiken we medicijnen om de aandoeningen en hun symptomen  te onderdrukken.

In mijn boek neem ik je mee langs alle “ins en outs” van gezondheid. Zowel fysieke - als mentale gezondheid. Ik ga in op voeding, bewegen, stress, slaap, vocht en meer zaken die van invloed zijn op je gezondheid. Ik laat je kennismaken met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en hoe je deze zelf in je dagelijkse leven kunt inpassen.

Kortom, een alles in – een – gids voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid en alles wat daarbij komt kijken.’

In welk opzicht onderscheid jouw boek zich van al die andere boeken die over gezondheid en leefstijl zijn verschijnen?

‘Mijn boek is erop gericht de lezer bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn om een gezonde leefstijl in zijn dagelijks bestaan te integreren met als doel de ongemakken van het ouder worden te minimaliseren. Je zult in mijn boek niet lezen wat je allemaal niet mag en wat je allemaal moet. Mensen zijn verschillend, hun mogelijkheden eveneens. Ik hoop dat mensen na het lezen van mijn boek verstandige keuzes maken die bij hen als persoon passen en zo langer gezond leven.

Ik beloof geen “gouden gezondheidsbergen”, wel hoe je blijvende veranderingen kunt integreren die je gezondheid ten goede komen.

Er staan in het eind van het boek een paar lekkere en makkelijke recepten en beweegprogramma’s. En bedenk, iedereen kan, voor zover het van haar of hem afhangt een gezond leven leiden.

www.rebeccavanpelt.nl/boek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

advertentie
advertentie