Tessa Visser met de doorbraak
Tessa Visser met de doorbraak Jeroen van der Sman

Merwede/Multiplaat trekt goede seizoenstart door

20 september 2020 om 20:15 Sport Deel je nieuws

Zowel het eerste en tweede team van Merwede/Multiplaat  beleven een goede seizoenstart, want beide teams hebben de volle buit uit de eerste twee wedstrijden. Merwede/Multiplaat 2 gaf wederom het goede voorbeeld door PKC 4 zonder punten naar Papendrecht te sturen (18-10). Ook het vlaggenschip van de rood-witten behield de ongeslagen status en won de wedstrijd met 20-16.

Merwede/Multiplaat 1 was gewaarschuwd, aangezien de gasten uit Oud-Gastel vorige week hun eerste punt wisten te verdienen door Albatros uit Zwijndrecht op 13-13 te houden. De Merwedianen schoten uit de startblokken, want uit de eerste drie aanvallen werd drie keer de mand gevonden. Pas na deze flitsende start kwam Juliana voor het eerst op het scorebord. Merwede/Multiplaat hield controle over de wedstrijd wist dit overwicht uit te drukken op het scorebord. Tot 10 minuten voor het rustsignaal was er geen vuiltje aan de lucht en creëerde Merwede/Multiplaat een riante voorsprong van 10-3. Nog in de eerste helft nam de coach van Juliana een tweede time-out, waarna de oranje-zwarten zich terug in de wedstrijd knokte. De achterstand werd verkleind, waardoor beide teams met een stand van 13-9 de rust in gingen.

Na de rust werd de wedstrijd fysieker, maar de Merwedianen wisten aan de goede kant van de score te blijven. De marge werd slechts twee keer verkleind tot een verschil van twee doelpunten, maar de Sliedrechters hielden hun hoofd koel en trokken de wedstrijd verdiend over de streep. De ploeg van Mollet, die vanwege festiviteiten zelf ontbrak, blijft dus ook na de derde wedstrijd ongeslagen. DVS’69 is op 26 september de volgende opponent. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in Hendrik-Ido-Ambacht om 15:30.

Scores Merwede/Multiplaat: Jeffrey van Son 6; Dennis van Eijl 5; Vincent Bakker 3; Rianne Swets 3; Steven Bakker 1; Tessa Visser 1.