Jurgen de Haan toonde zijn topvorm
Jurgen de Haan toonde zijn topvorm Jerry van Rekom

Toernooidirecteur Jurgen de Haan in topvorm

30 januari 2021 om 10:19 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Het leiden van een Online Toernooi weerhoudt toernooidirecteur Jurgen de Haan niet om zelf mee te doen en goed te scoren. Tijdens de 3e ronde van de 5e Online Competitie van Schaakvereniging Sliedrecht sloeg De Haan namelijk hard toe in groep 2, waarmee hij zijn koppositie enorm verstevigde. Naaste achtervolger Bert Dobber kende namelijk een mindere ronde en zag zijn achterstand op de koploper flink groeien.

De Haan is met 3 ronden te gaan echter nog niet zeker van het kampioenschap, omdat de 71-jarige Johan van de Griend op zijn “oude dag” de achtervolging heeft ingezet en zeker nog zal gaan voor titelprolongatie.

In groep 1 lijkt William Gijsen niet te stuiten. Hij wist voor de 2e achtereenvolgende keer een ronde te winnen en lijkt al bijna niet meer in te halen voor zijn naaste belagers, Arjan van der Leij, Wout Boer en Adrian Mensing. Maar omdat de beste score in de eindstand gaat vervallen is de stand iets vertekend.

In groep 3 kende Ferhat Erdogan weer een prima ronde en wist zelfs 6-voudig clubkampioen Jerry van Rekom beentje te lichten. Camille Breedveld is echter niet van plan haar titel zomaar af te geven en zal in de laatste 3 ronden het Erdogan zeker nog lastig gaan maken.

Aanstaande donderdag heeft de 4e ronde plaats.

advertentie
advertentie