Jan van Dorst
Jan van Dorst betty van vliet

Tai Chi bij Sportcentrum Sport Fysiek

15 mei 2021 om 17:22 Sport Deel je nieuws

Vanaf dinsdag 25 mei start de nieuwe les Tai Chi gegeven door Jan van Dorst. Eerst worden deze lessen bij mooi weer nog buiten gegeven in het park tegen over Sport fysiek elke dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur.

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer, bedoeld om lichaam en geest te ontspannen. Het is een natuurlijke methode om gezond te blijven en kracht te ontwikkelen. Feitelijk is het een vechtsport, alleen zijn de bewegingen langzaam en zacht. Tijdens de les wordt dan ook steeds aandacht geschonken aan de toepassing van de beweging.

De bewegingen van Tai Chi zijn echter niet altijd gemakkelijk aan te leren en kunnen door iedereen worden beoefend. Ook ouderen of mensen met een lage conditie, reumatische aandoeningen, fybromyalgie, hernia, ademhalingsproblemen, burn-out en andere spanningsklachten kunnen aan de cursus deelnemen.

Tai Chi helpt gespannen spieren en gewrichten los te maken. En doordat men heel geconcentreerd bezig bent, kan de geest zich ontspannen en wordt uw hoofd weer helder. In de lessen staan 'ontdekken' en het ontwikkelen van een nieuwe manier van bewegen centraal. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd en kosten geen inspanning.

De technieken zijn niet prestatiegericht en geschikt voor iedereen, zowel jong als oud.

Daarnaast wordt les gegeven in QiQong, vormen waarbij vooral het schoonmaken van de meridianen en het binnenhalen van nieuwe energie (chi) centraal staat.

U kunt zich aanmelden via info@sport-fysiek.nl

advertentie
advertentie