Oranje Nassau biedt onderdak aan peuters van Wasko Kinderopvang

30 augustus 2021 om 19:07 Lokaal Deel je nieuws

Wasko Kinderopvang is gestart met het aanbieden van peuteropvang in Christelijke basisschool Oranje Nassau in Sliedrecht.

“Groeien gaat vanzelf. Maar voor ontwikkeling is meer nodig”, aldus Lisette Kok, locatiemanager Wasko Kinderopvang. “Bij onze peuterspeelgroepen stimuleren onze pedagogisch medewerkers kinderen om nieuwe dingen te leren. Spelenderwijs. Onze pedagogisch medewerkers besteden veel persoonlijke aandacht aan de voorbereiding van de peuter op de basisschool, individueel maar ook als groep. Bij het uitwerken van een thema verbinden ze zo veel mogelijk Bijbelverhalen aan het thema. Ze zorgen ervoor dat spel, taal, rekenen, motoriek en sociaal emotionele vaardigheden goed aan bod komen. Knutselen, bouwen, experimenteren met zand en water. Kinderen leren door te spelen. Wat zo fijn is, is dat onze locatie gehuisvest is in de basisschool. Hierdoor is de stap klein. De peuters kennen het gebouw en de juffen en meesters van school zien ze regelmatig in het voorbij gaan. Dat schept vertrouwen en zorgt ervoor dat de overstap naar de grote school op een speelse manier gaat.”

Ook schooldirecteur Carin van den Herik – Rijsdijk is blij. “Wasko biedt al buitenschoolse en tussenschoolse opvang aan in onze school. “We zien elk kind als “een belofte”, immers elk kind wordt geboren met talenten en mogelijkheden. Wasko Kinderopvang probeert net als wij ieder kind de kans te bieden zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo te ontwikkelen. Dat gebeurt in nauwe samenwerking en in overleg met ouders en deskundigen. Vanzelfsprekend willen wij er samen met Wasko Kinderopvang voor zorgen dat elk kind zich veilig en gelukkig kan voelen en gewaardeerd wordt om wie het is.”

advertentie
advertentie