Mariëtte van der Sman in een reboundduel tegen Kinderdijk Jeroen van der Sman

Merwede/Multiplaat zet goede competitiestart voort

19 september 2021 om 18:28 Sport Deel je nieuws

Na de klinkende overwinning van vorige week volgde deze week een moeizamere
wedstrijd tegen het Alblasserdamse Kinderdijk. Merwede/Multiplaat 1 won de wedstrijd tegen de
hoofdmacht van de Kinderdijkers met 14-17.

De wedstrijd schoot uit de startblokken met snelle doelpunten over en weer. De dames van
Merwede/Multiplaat zorgden onder aanvoering van twee doelpunten van Mariëtte van der
Sman voor een verschil van 4 doelpunten, 2-6. Vervolgens bleven de Sliedrechtse
doelpunten uit en kon Kinderdijk het gat weer terugbrengen tot 1 doelpunt verschil, 6-7.
Merwede/Multiplaat liet zich echter niet van de wijs brengen en door goed collectief
verdedigen stelde het voor rust weer orde op zaken en herstelde het verschil weer naar 4
doelpunten, 6-10.

Na rust startte Merwede/Multiplaat onrustig met enkele pass-fouten waardoor Kinderdijk
weer dichterbij kwam. Daarna ging Merwede/Multiplaat geconcentreerd spelen en konden
ze de voorsprong weer uitbouwen. De doelpunten van Kinderdijk moesten van enkele
personen komen, maar ook zij hadden moeite om tot scoren te komen onder andere door
het goede verdedigen van Steven Bakker en de rest van zijn vak. Merwede/Multiplaat bleef
daarentegen gevaarlijk over meerdere schijven.

Helaas brak er aan het einde van de wedstrijd toch een doelpuntloze periode aan voor
Merwede/Multiplaat waardoor het maximale gat van 4 doelpunten langzaamaan begon te
slinken. Er werd hard gestreden voor elke bal en goed collectief verdedigd, maar het
aanvalsvak kreeg de bal even niet meer door de korf ondanks enkele goede aanvallen.
Kinderdijk kon hierdoor toch het gat verkleinen, 14-15, maar ging tegen de klok korfballen.
Merwede/Multiplaat bleef beheerst korfballen onder de toenemende druk en besliste
uiteindelijk de wedstrijd door een rake vrije bal. Door een goed uitgespeelde kans mocht de
uitstekend spelende Tessa Visser, die een plaag was voor haar directe tegenstander, met
een strafworp de eindstand bepalen op 14-17.

Het spel mocht dan misschien iets minder frivool zijn deze wedstrijd, Merwede/Multiplaat
heeft wel aangetoond dat het zelfs dan een mooie teamprestatie kan neerzetten.
Met de volle buit uit twee wedstrijden blijft Merwede/Multiplaat koploper. Volgende week
treedt het op onze eigen velden aan tegen KOAG om 15.30. Merwede/Mulitplaat 2 treedt
hiervoor aan om 13.45. Uiteraard hoopt de selectie weer op de massale steun die ze al twee