Ook de schaakjeugd start weer
Ook de schaakjeugd start weer Jerry van Rekom

Schaakvereniging Sliedrecht in nieuw seizoen op naar de 100 leden

27 augustus 2018 om 10:25 Sport/sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 30 augustus van start. In de  Activiteitencentrum De Havik zullen het komend seizoen de stukken weer over het bord vliegen. De bijna 83-jarige vereniging gaat een spannend seizoen tegemoet. Bij de jeugd zullen enkele spelers weer mee gaan strijden om een NK-titel, terwijl bij de senioren de hoogste teams een woordje proberen mee te spreken in hun klasse, zowel landelijk als in de onderbond.

Daarnaast gaat Schaakvereniging Sliedrecht komend seizoen op jacht naar de 100 leden. Met nog bijna 10 nieuwe leden erbij wordt deze mijlpaal voor het eind van het jaar bereikt.
De nadruk zal echter weer bij de jeugd blijven liggen. Het actieve jeugdbeleid heeft het afgelopen seizoen al het nodige rendement opgeleverd. Om deze successen te continueren en om de schaakjeugd nog meer aandacht te geven zullen extra activiteiten gaan plaatsvinden. Zo zullen weer extra schaaklessen gegeven gaan worden aan de talentvolle jeugdspelers. 
De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap.
Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie.

Senioren

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 83-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen.

Belangstelling

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht. De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag plaats:

•  vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie;
•  vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 7,00 per maand, € 5,00 voor studerenden en € 5,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184  692213. Wanneer men competitie wil gaan spelen, deelt wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 0642943348, u graag in. Men kan natuurlijk ook op één van de clubavonden langskomen.

advertentie
advertentie