River Trotters Jan-Wim van Genderen

Stroef River Trotters boekt gemakkelijke overwinning

16 september 2018 om 18:01 Sport/sport Deel je nieuws

De Hoek & Blok formatie uit Hardinxveld-Giessendam mocht voor de eerste competitiewedstrijd aantreden tegen het CBV Binnenland uit Barendrecht. Al jaren beschikt de formatie uit Barendrecht over behoorlijke kwaliteiten, maar dit jaar heeft selectie een ware metamorfose ondergaan en krijgt voornamelijk de jeugd de kans. Voor River Trotters dit jaar dus een team met weinig bekende gezichten en is het afwachten wat de tegenstand gaat worden.

De Hoek & Blok selectie treedt aan met een voltallige selectie van twaalf man. De wedstrijd begint slap vanuit Hardinxveldse zijde, waardoor Binnenland een aantal keer goed doorkomt. River Trotters heeft moeite met het omschakelen en in de aanval weet men elkaar niet gemakkelijk te vinden. Dit leidt tot veel balverlies.
Ondanks het matige spel weten de mannen uit Hardinxveld toch de punten bij elkaar te sprokkelen en gaat het qua verdediging beter staan. De stand na het eerste kwart is dan ook 15-18 in het voordeel van River Trotters.

Het spel is niet hoogstaand en het niveau is niet wat de Hardinxvelders graag willen laten zien. De mannen uit Barendrecht pakken erg veel aanvallende rebounds maar weten deze niet altijd te verzilveren. De klok tikt verder en de wedstrijd kabbelt voort. Ruststand 20-32.

In de tweede helft loopt River Trotters langzaam uit en zo krijgt coach Muris Agic de kans om iedere speler zijn speelminuten te geven.

De wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen met 48-71 en zo is de kop van het seizoen er af. Aankomende zaterdag speelt de Hoek & Blok formatie om 19.30 uur hun eerste thuiswedstrijd tegen Black Eagles uit Rosmalen. Mocht River Trotters de punten in de Wielewaal willen houden, dan zal het wel uit een ander vaatje moeten tappen!