Mannen van River Trotters winnen van jongens uit Bergen op Zoom

7 oktober 2018 om 20:27 Sport/sport Deel je nieuws

De Hoek & Blok formatie uit Hardinxveld-Giessendam was op zaterdagavond te gast in Bergen op Zoom voor de basketballwedstrijd tegen de Giants.

Het spel van River Trotters begint erg slap. De tegenstander weet meerdere malen makkelijk door te komen. Het is zaak dat de Hoek & Blok formatie de verdediging behoorlijk aanscherpt. Via een tussenstand van 16-2 (!!!) wordt het eerste kwart afgesloten met 17-9.

In het tweede kwart zullen de mannen van River Trotters er tegenaan moeten gaan om langszij te komen en vol voor de winst te kunnen gaan. River Trotters vergeet echter de makkelijke scores af te maken onder het bord. Dit wordt ook behoorlijk lastig gemaakt door de spelers van Giants, waarbij de scheidsrechters erg veel toe laten en er geen plaats wordt genomen achter de vrije worplijn. De Hardinxvelders blijven echter stoïcijns doorgaan. Ruststand 27-25.

Na de rust hebben de River Trotters maar één doel en dat is langszij komen voor de winst. De verdedigende druk van Christiaan Grives resulteert in twee keer balverlies van de Giants en twee scores voor de River Trotters. Er ontstaat een ommekeer in de wedstrijd. Na twee minuten in het derde kwart staan de River Trotters 7 punten voor en vluchten de Giants de time-out in. De scheidsrechters lijken het fysieke overwicht van de River Trotters te willen compenseren waarbij elk fysiek contact van de Hardinxvelders wordt bestraft en de spelers uit Bergen op Zoom een vrijbrief lijken te hebben. In dit kwart mag de Hoek & Blok formatie maar liefst 14 teamfouten bijschrijven tegenover 4 van de Giants. Tussenstand 44-51.

In het laatste kwart proberen de River Trotters de wedstrijd te controleren. De Giants delen hierbij nog wat speldenprikjes uit, maar echt spannend wordt het niet meer. Wanneer ook de spelers uit Bergen op Zoom zich realiseren dat ze achter de feiten aan lopen, vinden er uit wanhoop nog wat onsportiviteiten plaats. Hierna is de wedstrijd toch echt gespeeld en nemen de Hardinxvelders na een matige start toch volkomen verdient de punten mee naar huis.

Al met al qua niveau een matige wedstrijd met veel strijd. Fysiek hebben de Giants het afgelegd waarbij ze hun naam geen eer aan deden. De wedstrijd is nooit losgekomen, mede doordat erg veel werd afgefloten aan de zijde van River Trotters.

Zaterdag 13 oktober spelen de River Trotters om 19.30 uur een thuiswedstrijd in de Wielewaal tegen Attacus uit Veghel, een wedstrijd welke vaak garant staat voor leuk basketball.