Lin van Kooten, Noa Teeuw, Chloé Lewaherilla
Lin van Kooten, Noa Teeuw, Chloé Lewaherilla Ket Bakker

Turnster Inge de Haan van Synergos pakt brons.

15 december 2019 om 16:19 Overig Deel je nieuws

In sporthal de Fazant in Hellevoetsluis hebben turnsters van Synergos op 14 december jl. deelgenomen aan de eerste plaatsingswedstrijden voor de 3de divisie.

Noa Teeuw, Lin van Kooten en Chloé Lewaherilla, pupil2, hebben zich bij de voorgeschreven oefeningen van hun beste kant laten zien. Noa behaalde hierbij een 13e plaats en werd 3e op brug. Lin van Kooten werd 14e en Chloé behaalde de 16e plaats in een deelnemersveld van 24 turnsters.

 

Bij jeugd2 deden Inge de Haan en Dewy van den Andel voor het eerst mee met een keuzeoefening. In deze categorie deden 24 turnsters mee.

Vanaf jeugd2 mogen de turnsters zelf een oefening bedenken met verplichte elementen zoals bijv. een verbonden sprongenserie. Dewy behaalde de 16e  plaats en werd 9e op sprong. Inge de Haan werd 3e in de meerkamp, 4e op balk en behaalde de 1e plaats met haar vloeroefening. Hiermee heeft ze zich verzekerd van de toestelfinale op de vloer.

Aan het eind van de dag deed Imara Tukker mee bij de junioren. Imara is overgekomen van een andere vereniging en turnde haar eerste KNGU wedstrijd. Zij werd 7e op sprong en in de meerkamp16e .

 

De tweede plaatsingswedstrijd voor deze turnsters vindt plaats op15 februari 2020 in Amsterdam. Hierna zal duidelijk worden hoeveel procent van de turnster zich geplaatst heeft voor de districtsfinale en eventueel de halve finale van de landelijke wedstrijden.

advertentie
advertentie