De jarige Steven Bakker in actie
De jarige Steven Bakker in actie Anouk Klomp

SKC Merwede/Multiplaat wint op karakter  

29 april 2018 om 13:13 Sport/sport Deel je nieuws

SKC Merwede/Multiplaat wint op karakter  
Zaterdag 28 april was Kinderdijk 1 de tegenstander van SKC Merwede/Multiplaat 1. Kinderdijk , op de een na laatste plaats in de eerste klasse, moest in Sliedrecht punten pakken om aan te haken bij de middenmoot en zo uit de degradatiezone te kunnen ontsnappen. Merwede/Multiplaat daarentegen moest winnen om juist aansluiting te blijven houden bij de top 3 om nog steeds mee te doen voor het kampioenschap.
Merwede/Multiplaat kwam fel uit de startblokken en hoewel Steven Bakker vrijwel meteen een vrije doorloopkans miste, maakte hij het even later goed met een strafworp: 1-0. Kinderdijk kon aan de andere kant scoren via een van de heren en bracht de stand gelijk. De eerste helft was vooral aanvallend vanaf de kant van Merwede/Multiplaat rommelig, waardoor Kinderdijk mee kon blijven scoren en zelfs een minieme voorsprong pakte, maar door belangrijke doelpunten van Iris Bakker, Dennis van Eijl en Tessa Visser, ging Merwede/Multiplaat 1 toch met een kleine voorsprong van 8-6 de rust in. Bij hervatting van de wedstrijd was het meteen duidelijk dat Kinderdijk beter uit de kleedkamer kwam dan Merwede/Multiplaat. Binnen enkele aanvallen kwam de stand op een 8-9 voorsprong voor de blauw/gele ploeg uit Alblasserdam. Vanwege een knieblessure moest Jolanda Redelijkheid het veld voortijdig verlaten, zij werd vervangen door  Rosanne Bakker uit Merwede/Multiplaat A1. Vrijwel meteen na de wissel kon Dennis van Eijl de gelijkmaker scoren. Door een goede aanval kon Robbert Bakker een voorsprong op het scorebord zetten middels een strafworp maar deze verzilverde hij helaas niet. De gemiste grafworp werd direct weer uit het geheugen gewist door een zeer fraai afstandsschot van diezelfde Robbert Bakker en met een strafworp die ditmaal wel raak was: 11-9. Deze doelpunten betekenden de ommekeer in de wedstrijd, Merwede/Multiplaat 1 was eindelijk los. Door doelpunten van Iris Bakker en Tessa Visser werd de voorsprong uitgebreid naar een stand van 14-9. Kinderdijk probeerde nog terug te komen in de wedstrijd maar Merwede/Multiplaat trok aan het langste eind en zorgde voor een uiteindelijke uitslag van 17-13 in het voordeel van de Rood-Witten. 
Zaterdag 12 mei, 15.30 uur, staat de wedstrijd tegen Excelsior 1 uit Delft op het programma, de nummer 6 in de competitie. Ook zij moeten de punten in Delft houden om uit de degradatiezone te blijven. Wederom een flinke klus voor het eerste team van SKC Merwede/Multiplaat om te winnen en in die top 3 te blijven samen met Albatros & RWA. 
Scoreverloop: Iris Bakker & Tessa Visser beiden 4, Robbert Bakker & Dennis van Eijl beiden 3, Steven Bakker 2, Vincent Bakker 1

 

advertentie
advertentie