Groenteboer en sponsor Guido van Os (links) overhandigde zaalvoetballer Niels Meerkerk een fruitkistje ter ere van zijn honderdste doelpunt.
Groenteboer en sponsor Guido van Os (links) overhandigde zaalvoetballer Niels Meerkerk een fruitkistje ter ere van zijn honderdste doelpunt. Jelle den Toom

VitaminOs zet zaalvoetballer Niels Meerkerk in het zonnetje na honderdste doelpunt

13 november 2021 om 17:38 Voetbal Deel je nieuws

Zaalvoetballer Niels Meerkerk heeft zijn honderdste doelpunt gemaakt in het shirt van VitaminOs. Guido van Os, eigenaar van groente- en fruitspecialist Vitamine Van Os in Sliedrecht, overhandigde Meerkerk zaterdagochtend 13 november 2021 een fruitkistje voor zijn prestatie.

Meerkerk scoorde op woensdag 10 november vijf keer in de competitiewedstrijd tegen VHB (7-4 winst) en daarmee passeerde de 27-jarige Sliedrechtse zaalvoetballer de magische grens van 100 doelpunten. In de 25 zaalvoetbalwedstrijden die Meerkerk speelde, wist hij om precies te zijn 104 keer te scoren. ,,Met zo’n gezonde sponsor had ik eigenlijk niet anders verwacht’’, grapt Guido van Os zaterdagochtend. ,,Maar zonder dollen. Het is een knappe prestatie. Er staat hier een trotse sponsor.’’

Van Os overhandigde Meerkerk een toepasselijk fruitkistje in de kleuren van de sponsor. De rode aardbeien vormden het getal 100 en werden omlijst door groene Granny Smith-appels. ,,Wat vitamine C voor de volgende doelpunten’’, aldus Van Os bij de overhandiging van de fruitkist.

De zaalvoetballers van VitaminOs staan momenteel bovenaan de ranglijst van de tweede klasse van de Sliedrechtse zaalvoetbalvereniging OWS’88. Na 7 wedstrijden heeft de ploeg 21 punten behaald. De eerstvolgende wedstrijd staat voor woensdagavond 24 november op het programma. Prosq Music is dan om 19.00 uur de tegenstander in sporthal De Lockhorst in Sliedrecht.

Doelpuntengarantie
,,Of ik nog eetadviezen heb voor mensen die ook zoveel doelpunten willen maken?’’, vraagt Van Os zich hardop af. ,,Eet producten die bij het seizoen horen. Verder is het belangrijk om voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Hoe verser, hoe beter. In onze winkel komen de appels, peren, kersen, pruimen, bessen en honing uit eigen boomgaard. Gezonder kan niet. En hoe gezonder je bent, hoe fitter je bent om doelpunten te maken’’, aldus Van Os.

De Sliedrechtse groetenboer heeft sinds zaterdag 13 november ook weer te maken met de strengere coronamaatregelen. ,,Wij merken het ook in onze winkel dat het aantal coronabesmettingen oploopt. In de afgelopen weken hebben wij tientallen fruitmanden bezorgd bij mensen die corona hebben. Mijn advies naar iedereen is om jezelf aan de regels te houden. Of je het er nu mee eens bent of niet. En wat vooral belangrijk is: respecteer elkaar en elkaars mening.’’

advertentie
advertentie