Afbeelding
Ket Bakker

Turnsters Synergos nemen deel aan landelijke en rayonwedstrijden

21 maart 2022 om 20:43 Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 19 maart jl. hebben een aantal turnsters van Synergos aan zowel landelijke als rayonwedstrijden deelgenomen. De landelijk wedstrijden vonden plaats in Purmerend, en waren bestemd voor de meiden die in de tweede divisie uitkomen. Bij de junioren is dit Inge de Haan en bij de senioren zijn dit Anique Bakker en Mandy Koppelaar. Inge heeft nette oefeningen laten zien en behaalde in haar eerste jaar in de tweede divisie een mooie vijftiende plaats. Mandy kampte helaas met een liesblessure, waardoor zij niet haar vloeroefening kon laten zien. Zij turnde wel mee op de andere toestellen en behaalde op sprong de vijfde plaats. Anique turnde ondanks een polsblessure wel alle toestellen mee en behaalde de negende plaats, met een tweede plaats op brug. 

‘s Middags waren de meisjes uit de middenbouw vierde divisie aan de beurt. Hun wedstrijd vond plaats in Ridderkerk.  Deze meiden turnen in teamverband en daar tellen de beste 3 scores voor de uitslag. Er deden 16 teams mee met in totaal 62 turnsters. Het team van Synergos bestond uit Jayda Dubbeldam, Vere Toonen, Sophie Dielemans en Elin Korevaar. 

Op sprong en brug zag het er al goed uit, en ook op balk lieten de meiden mooie oefeningen zien, maar tijdens de vloeroefeningen pakten de meiden de meeste punten. Van de 16 teams werden deze meiden derde en kregen ze met trotse koppies hun bronzen medaille omgehangen. 

Individueel werd Elin zesendertigste, Jayda eenentwintigste, Vere  behaalde de tiende plaats en Sophie de vijfde. 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie