sliedrechts museum
sliedrechts museum m.van krimpen

Sliedrechts Museum verlengt tentoonstelling Verborgen Schatten

21 februari 2024 om 08:06 Activiteiten

SLIEDRECHT De tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’ is wegens grote belangstelling verlengd tot en met zaterdag 9 maart. Zeer bijzondere objecten uit het depot van het museum die je anders misschien nooit te zien krijgt. Zo staat er bijvoorbeeld de oude letterbak met bijzondere cliché’s (drukvormen) van voormalig drukkerij Van Wijngaarden. In dat kader heeft het Boekdruk Museum uit Dordrecht een oude drukpers aan het museum uitgeleend, die iedere zaterdag wordt bediend en waarmee voor de bezoekers prachtige afbeeldingen geprint kunnen worden.

Ook de film over de watersnoodramp van 1953 is nog te zien. Een indrukwekkende film over deze historische ramp. Velen hebben hem al gezien en hebben in de ontvangstruimte, onder het genot van een kop koffie of thee, de foto’s bekeken en nagepraat over de gebeurtenissen. Ook deze draait nog tot en met 9 maart. 

In de oude Raadzaal van het museum, waar de film vertoond wordt, staan 2 vitrinekasten. In de ene staan bijzondere oude klederdracht kappen uitgestald, in de andere een bonte verzameling van oude puddingvormen in allerlei vormen en maten. Zeer bijzonder om te zien.

Natuurlijk is er ook de vaste collectie van historische taferelen, zoals de winkel van kruidenier Boer, de schoolklas, de schoenmakerij van schoenmaker Van der Vlies en nog veel meer.

Het Sliedrechts Museum is gelegen aan de Kerkbuurt 99-101 in Sliedrecht. Openingstijden zijn woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Entree is 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen en voor museumjaarkaarthouders.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie