Afbeelding

Lezing Nationaal Baggermuseum Sliedrecht over polder in Singapore naar Nederlands concept

29 februari 2024 om 13:14 Activiteiten

SLIEDRECHT Een echte polder in Singapore, dat kun je aan de Nederlandse baggeraars overlaten. Kees d’Angremond is gedurende deze hele periode als adviseur van de opdrachtgever bij het project betrokken geweest. Hij geeft op 23 maart in het Nationaal Baggermuseum een lezing over dit project.

Bij het eiland Pulau Tekong is een nieuw stuk land aangelegd. In 2017 besloot de regering van Singapore dit nieuwe stuk land als een polder naar Nederlands concept te laten bouwen. Deltares en Royal Haskoning DHV zijn betrokken geweest bij de voorstudies en het ontwerp. Boskalis heeft in Joint Venture met het Japanse Penta Ocean in 2018 de opdracht voor de bouw van deze proefpolder met een oppervlak van 810 ha verkregen.

De lezing begint zaterdag 23 maart 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) in het Nationaal Baggermuseum. De kosten voor de lezing, inclusief 1 consumptie zijn zes euro, Aanmelding via een berichtje naar reserveringen@baggermuseum.nl. Na de lezing is het mogelijk het museum te bezoeken, entree 7,50 euro, gratis toegang met Museumkaart.

Afbeelding

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie