Afbeelding
Richard van Hoek Fotografie

Wereldlichtjesdag in Sliedrecht

Activiteiten

SLIEDRECHT Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. In 2019 is dat op zondag 8 december. Op deze dag steken mensen over de hele aarde om 19.00 uur 's avonds kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

'Worldwide Candle Lighting' is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op diverse locaties in Nederland en België wordt ook een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

In Sliedrecht wordt het dit jaar gehouden in het pand van Crescendo aan de Kerkbuurt. Samenkomst is 18.45 uur. Er zullen korte toespraken zijn van onder andere burgemeester bram van Hemmen en mensen die hun kind hebben verloren. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Crescendo. De organisatie is in handen van St Sliedrecht Bruist.

advertentie