Het leven en werk van de Alblasserwaardse schrijver J.W. Ooms.

Activiteiten

SLIEDRECHT Donderdag 12 maart houdt de Historische Vereniging Sliedrecht in het Grienden College een lezing over het leven van de schrijver J.W. Ooms. Zaal open 19:00 uur, aanvang lezing 19:30 uur.

Jan Boele is de auteur van het boek 'J.W. Ooms. Een biografie'. Ooms is bekend geworden als de schrijver over Alblasserwaardse gebeurtenissden. Boeken als De Korevaars, Dijkleger, Water over Holland, De Haneveertjes en Met paarden door de nacht roepen bij velen herinneringen op. Vele fraaie beelden begeleiden de voordracht van Jan Boele.

Naast streekromans schreef Ooms kinder- en jeugdboeken, historische romans en meer dan 1000 verhalen en artikelen. Zijn artistieke talent was ook zichtbaar in de ruim 1500 aquarellen, tekeningen en olieverfschilderijen die hij maakte. Behalve striptekenaar was hij ook illustrator. Ooms was op vele fronten actief. Zo was hij medeoprichter van een verzetsgroep en betrokken bij het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

J.W. Ooms werd in op 19 januari 1914 in Groot-Ammers geboren en hij overleed op 16 maart 1974 in Giessenburg. Het rijk geïllustreerde boek 'J.W. Ooms. Een biografie' is op 12 maart 2020 verkrijgbaar voor € 10,00.

Toegang gratis voor leden van de Historische Vereniging Sliedrecht. Niet leden betalen vijf euro of worden meteen lid.

advertentie
advertentie