Afbeelding
Brei- en haakcafé

Zomeractiviteiten (voor ouderen)

Activiteiten

SLIEDRECHT De zomerperiode is aangebroken, dit betekent vaak lekker weer, maar ook dat veel activiteiten en familiebezoekjes op een laag pitje staan. Dit kan zeker voor ouderen een wat saaiere periode zijn. Daarom is in samenwerking met coalitie kom erbij deze zomer activiteiten lijst gecreëerd. Hierin zijn activiteiten te vinden die gedurende de zomerperiode in Sliedrecht te doen zijn.

De Inloop in Sliedrecht is een ontmoetingsplek waar bezoekers van harte welkom zijn. Medewerkers en vrijwilligers bieden hier activiteiten aan. Er is altijd verse koffie en thee. De inloop is een prettige plek waar mensen met elkaar contact hebben. De hele zomer kunnen belangstellenden hier terecht op dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur, donderdag van 17:00 tot 19:30 uur (inclusief soep met een broodje voor € 3,- per persoon) en vrijdag van 13:00 tot 15:00. De locatie is Frans Halsstraat 1 in Sliedrecht. Info: Carola: 06-42778627 of Florina: 06-51916752. De Inloop is ook actief op Facebook via Vrienden van de Inloop.

De Bibliotheek aan de Scheldelaan 1 heeft deze zomer ook zijn deuren geopend met een heel aantal creatieve- en ontmoetingsactiviteiten. Iedere dinsdag van 10:30 tot 12:00 uur is er Koffie met.. Samen koffiedrinken, mensen ontmoeten en nieuwe kennis opdoen: dat is Koffie met... in het kort. Dus kom naar de bibliotheek en laat je verrassen door interessante presentaties en sprekers. Ook is er op dinsdag van 14:00 tot 16:00 uur Aangehaakt. Kom gezellig samen haken en breien in de bibliotheek. Er is gelegenheid om patronen uit te wisselen, inspiratie op te doen en van elkaar te leren. Beginner of gevorderde, jong of oud, iedereen is welkom. Neem zelf wol, haak en/of breinaalden mee, dan zorgen zij voor de koffie en thee. Tenslotte is er naast de gebruikelijke openingstijden iedere 1e en 3e vrijdag van de maand tussen 14:00 en 16:00 uur het kleuren café. Het is ontspannend om te doen. Maar het kan ook heel gezellig zijn om met zijn allen samen te komen en de mooiste ontwerpen te maken. Er zijn kleurboeken en kleurplaten speciaal voor volwassenen. Info: www.debibliotheekaanzet.nl/bibliotheek-sliedrecht.

Zodra de zon schijnt is het ook de moeite waar om een bezoek te brengen aan de sociale moestuin en de kinderboerderij. Jong en oud kan hier genieten van koffie, thee, tuin, dieren en vooral de levendigheid in het dorp. De sociale moestuin is iedere werkdag geopend tot 12:00 uur. In verband met wegwerkzaamheden aan de Lijsterweg kunnen belangstellenden het beste lopend of fietsend komen via de Tiendweg. De kinderboerderij is iedere werkdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Alle activiteiten en ontmoetingsplekken hebben voorzorgsmaatregelen getroffen om anderhalve meter afstand van elkaar te kunnen houden.

advertentie
advertentie