wandelpartner
wandelpartner nel werner

Wandel mee op het dwarsdoorhethartpad

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Het dwarsdoorhethartpad is het nieuwste pelgrimspad aan de toegevoegde wandelpaden die er al zijn in Nederland. De route van het pad loopt vanuit Utrecht naar Rotterdam een pelgrimage naar het standbeeld van Erasmus de grootste schrijver theoloog en filosoof die ooit in Haastrecht bij Gouda een jaar heeft gewoond in een klooster en zijn studie voortzette in Parijs en diverse andere steden.

Lof der Zotheid is zijn belangsrijkste ouvre een beschouwing van de dwaasheden die mensen kunnen begaan in overheden, bestuur, maar ook in onderlinge relaties.

Het wandelboekje met beschrijving van de route en opdrachten is te bestellen bij de webshop van www.mijnbestseller.nl en voorts  bij alle webshops van alle boekhandels, bol.com titel dwarsdoorhethartpad

Pedagoog en jurist mr drs GM van Duin heeft het idee van dit perlgrimspad geeffectueerd uitgaande van het feit dat de moderne pelgrim de moderne mens behoefte heeft aan nadenkertjes tijdens het wandelen, voort kan een gesloten hart of een gebroken hart, weer geheeld worden of geopend tijdens een wandel pelgrimage als de beschreven opdrachten ook worden uitgevoerd.Het dwarsdoorhethartpad is gebaseerd op de filosofie van Erasmus de grondlegger van het humanisme, filosooof van de vrede en onderwijs. Spinoza is meer de filosoof vande vrijheid.

Het dwarsdoorhethartpad is altijd alleen of met meerderen te lopen aan de hand van de routebeschrijvingen. Het is verdeeld in enkele etappes van 15 tot 20 kilometer en elke etappe is ook apart te lopen. Het geheel voert dward door het Groene hart van Naderland en dwars door jouw hart.

Daarnaast is de humanistische pelgrimsroute beschreven van Utrecht naar Amsterdam de verblijfplaats van Spinoza een van de grondleggers van het humanisme. In Amsterdam zit ook het hoofdkantoor van het humanistisch verbond.

Vanuit Utrecht kunnen wandelgroepen worden georganiseerd waarbij ik de gids zal zijn. Bij voldoende deelname ( vanaf drie personen ) kan er eenmaal per maand een groep wandelaars worden gepland op een doordeweekse dag, zaterdag of zondag ochtend waarbij we een etappe lopen van ongeveer 15 kilometer. Aanmelden infogmvanduin@gmail.com

 

advertentie