Actie gestart voor BuurtAED, donateurs gezocht

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

BuurtAED-actie in de Trompstraat van start

Op 9 september 2020 is een actie gestart om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie vind je hier:

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-trompstraat-3361-sliedrecht/donateurs

Initiatiefnemer van de actie Arinda van Wingerden: 

Als burgerhulpverlener heb ik de afgelopen jaren meerdere reanimaties uitgevoerd. In de directe omgeving van onze buurt (omgeving Trompstraat) is geen AED aanwezig. 

Met een AED kunnen mensen sneller op de juiste manier geholpen worden en vergroten er de overlevingskans.

Onze buurt heeft een eigen AED nodig, zo redden we levens! Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Het bedrag moet binnen 30 dagen ingezameld worden. Met de komst van de nieuwe AED wordt het dekkingsgebied vergroot. De AED is beschikbaar voor alle burgerhulpverleners.

advertentie