Film over dementie in Odensehuis

Activiteiten

SLIEDRECHT De Initiatiefgroep Dementievriendelijke Samenleving (IDS) houdt een filmmiddag in het Odensehuis op woensdag 21 oktober in het Odensehuis, P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht.

Tijdens deze middag wordt de film Kapsalon Romy vertoond. De film gaat over de 10-jarige Romy, die regelmatig bij haar oma Stine logeert. Oma, nog actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze iedere dag naar de kapsalon moet. Alles wordt anders wanneer oma Romy in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon. Maar als het niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma's grootste wens in vervulling te laten gaan. Een eerlijke maar aangrijpende film.

GESPREK De inloop is vanaf 13.30 uur en de film begint om 14.00 uur. Na afloop van de film is er gelegenheid voor een gesprek. De film is toegankelijk voor kinderen van de basisschool, hun ouders en grootouders.

IMPACT Dementie is een ziekte die iedereen kan krijgen van jong tot oud en die een geweldige impact heeft op het hele gezin. Voor de jongere kinderen is er in een andere zaal een leuk programma samengesteld. Omdat we door de COVID 19 maatregelen maar een beperkt aantal mensen kunnen ontvangen moeten bezoekers zich van tevoren aanmelden via de email: secretariaat@odensehuispapendrecht.nl. De toegang is gratis, maar er mag worden bijgedragen in de kosten.

advertentie
advertentie