Lezing Zouweboezem

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

PAPENDRECHT: Donderdagavond 27 februari houdt Rudi Terlouw bij de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) een lezing over de Zouweboezem. Rudi was jarenlang regiohoofd veenweiden bij het Zuid-Hollands Landschap, en in die functie verantwoordelijk voor het beheer van dit prachtige natuurgebied op de grens van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Rudi neemt u mee op reis door de Zouweboezem en zal u, aan de hand van vele foto’s, verhalen vertellen over bijzondere ontmoetingen in, en de grote natuurwaarden van dit Europees beschermde natuurgebied. Zo herbergt de Zouweboezem de grootste kolonie Purperreigers van West-Europa en broeden er tientallen soorten zangvogels, waaronder hele zeldzame. Wellicht is er inmiddels nieuws te melden over de Otter die er is gesignaleerd. Kortom, kom naar het natuurcentrum van de NVWA en beleef een leuke en informatieve avond over de natuur in uw eigen omgeving!

De lezing over de Zouweboezem begint om 19.30 uur. Het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard is te vinden aan de Matena 1 in Papendrecht (Alblasserbos richting Wijngaarden). De entree voor deze lezing bedraagt € 2.50.

advertentie
advertentie