Hardlooptraining voor beginners

Activiteiten

SLIEDRECHT - Hardlopen is populairder dan ooit. Zeker nu de dagen weer wat langer worden, lijken de hardlopers uit hun winterslaap tevoorschijn te komen. Strakke, zwarte broeken met felle jacks kleuren de polders rond Sliedrecht. Maarom 'zomaar' te beginnen met hardlopen, is vragen om blessures. Daarom organiseert Trimclub ABC opnieuw de succesvolle 'Starterscursus'.

,,Een gezonde leefstijl is helemaal van deze tijd", vertelt Lianne Speelman van Trimclub ABC. ,,Mensen letten steeds meer op hun voeding, biologische producten staan tegenwoordig vooraan in het schap van de supermarkt. Samen met sportief bewegen maakt dat het plaatje compleet. Actief wandelen, Nordic walken maar ook hardlopen, dat zijn stuk voor stuk activiteiten waarmee we actief zijn binnen onze trimclub. We doen dat in groepsverband: met professioneel geschoolde trainers, doordachte trainingen met een serieuze warming up en cooling down. Het belangrijkste voordeel daarvan is dat we blessures tot het minimum kunnen beperken", aldus Lianne Speelman, zelf hoofdtrainer bij de hardloopsectie van Trimclub ABC.

,,Een belangrijk ánder aspect van onze trimclub is de informele sfeer en de gezelligheid", vervolgt Speelman. ,,We zijn een leuke club, maar wel met gezondheidsdoelstellingen. We organiseren wekelijks diverse trainingen die druk worden bezocht door onze ruim tweehonderd leden. We organiseren evenementen, zoals onze jaarlijkse 'mudrun' waarbij we door de Biesbosch glibberen, maar ook de Bolderloop rond het terrein van de Merwebolder is een activiteit van ABC. Waarbij de opbrengst ten goede komt van de bewoners van de Merwebolder."

,,Een belangrijke andere activiteit van Trimclub ABC is de Starterstraining Hardlopen die op 22 maart begint. Lianne Speelman daarover: ,,Veel mensen die individueel de stoute schoenen aantrekken, beginnen met een hardloopprogramma op de MP3-speler. Toch waarschuwrt zo'n apparaatje niet voor een beginnende blessure, en vaak herken je dat ook niet als beginnende hardloper. Tijdens onze trainingen behandelen we theorie- en praktijk, maar besteden we als trainers vooral aandacht aan looptechniek, en kunnen we mensen ter plekke bijsturen als dat nodig is. Dat is een groot voordeel ten opzichte van een eigen aanpak. En daarnaast is het gewoon harstikke leuk om zo'n starterstraining te komen doen. Net een duwtje in de goede richting, omdat je begint met gelijkgestemden. Iedereen komt er met hetzelfde doel: verantwoord leren hardlopen, en op zo'n manier dat je blessures zoveel mogelijk buiten de deur houdt. Met onze trainingen hanteren we loopschema's die we individueel toespitsen op onze cursisten - geen mens is gelijk en daar houden we rekening mee bij ABC. Ook dat is dus ook een groot voordeel van onze starterstraining", besluit Lianne Speelman.

De Starterstraining vindt plaats op acht zaterdagochtenden, van 8.30 tot 10 uur. De vrijblijvende voorlichtingsochtend is op 15 maart, 9.00 uur in het clubgebouw van ABC, Thorbeckelaan 102 in Sliedrecht. Meer informatie en vooraf aanmelden (vol=vol!) kan op trainer@trimclubabc.nl.

advertentie