'Help Dierenasiel Sliedrecht door textielinzameling'

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

SLIEDRECHT - Stichting Dierenasiel Sliedrecht is door Stichting DierenLot erkend als officieel inzamelpunt textielinzameling. Dat betekent dat iedereen vanaf nu bij het asiel oude, nieuwe, maar ook versleten kleding, textiel en schoenen kan inleveren. Hier heeft DierenLot een speciale textielcontainer voor in bruikleen gegeven. De netto opbrengst van de kleding, schoenen en textiel komt geheel ten goede aan dit dierenasiel en wordt volledig besteed aan de verzorging van de vele hulpbehoevende katten en -kittens die elk jaar weer in het asiel terecht komen.

Stichting DierenLot is een landelijk goed doel wat opkomt voor dieren in nood. Dit doen zij door lokale en regionale dierenhulporganisaties te ondersteunen. Dat kan zijn door geld te geven voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe materialen, hoge dierenartskosten en verbouwingen, maar ook door het in bruikleen stellen van eigen dierenambulances voor de dierenhulporganisaties. Nu al zo'n 75 in Nederland.

Het dierenasiel aan Molendijk 165 in Sliedrecht is een vooruitstrevende opvang. De boodschap die het asiel wil uitstralen is: 'Kleinschalig dieren opvangen om stress en daardoor ook ziektes te verminderen, met veel bewegingsvrijheid voor de katten.' De vrijwillige medewerkers van het asiel staan volledig achter deze nieuwe vorm van dieren opvangen en herplaatsen: ,,Het tijdperk dat opgevangen katten wekenlang in veel te kleine, kille hokken moesten verblijven is geweest. Daar zijn wij gelukkig van af gestapt en nu merken we de vele voordelen van deze grote verbetering." Dierenasiel Sliedrecht is een opvang met professionele verzorging, individuele aandacht en persoonlijk, passend advies bij het herplaatsen van de katten bij een nieuw baasje. Kijk voor mee informatie op de website: www.sds-eo.nl.

advertentie
advertentie